Vágólapra másolva!
Megbénította az USA keleti partvidékét a Nemo nevű hóvihar. Leállt a légi, a vasúti és a közúti közlekedés. Kilencen meghaltak az extrém időjárás miatt. A LiveInfo videója.
Vágólapra másolva!

A vihar átlagosan 45-60 centiméter vastag hóval borította be a mintegy a 40 milliós lakosságú keleti parti térséget. A viharzónában a széllökések sebessége helyenként elérte az óránkénti 130 kilométert Volt olyan hely, ahol 90 centiméter hó hullt. Mississippi államban tornádó tombolt, mely ötven lakóházat rombolt le.


A vihar jelenleg Kanada irányába tart, de New York és Boston környékén újabb havazásra lehet számítani. New Englandben hétfőn egy esőt hozó melegfront okoz gondot, mert az olvadó, vastag hó lecsúszik a háztetőktről.

A Nemo nevű vihar legalább kilenc halálesetet okozott. Kanadában hárman vesztették életüket. Bostonban egy 11 éves kisfiú szén-monoxid-mérgezést szenvedett egy autóban, ahol az apja járó motorral melegedni hagyta, miközben ő a havat lapátolta, de a hó eltömte a kipufogócsövet.

Az USA északkeleti részén 650 ezer háztartás, illetve iroda maradt áram nélkül, többen az autójukban, illetve otthonukban ragadtak a havazás és a viharos szél miatt. A vihar miatt több mint 5800 légi járatot töröltek, de szombaton és vasárnap az összes lezárt repülőteret megnyitották. Connecticutban és Massachusettsben egyaránt feloldották a magángépkocsik használatára vonatkozó tilalmat, bár az utak nagy része továbbra is járhatatlan a néhol egy méteres hó miatt.