Havazás érkezik estére

Vágólapra másolva!
Erősen felhős marad az ég, északon lesz kisebb hó. Kettős fronthatás gyötri az időjárás-érzékenyeket: erősödhetnek a reumatikus fájdalmak, és hosszabb lehet a reakcióidő.
Vágólapra másolva!

Kedd délelőtt helyenként napos időszakokra is számítani lehet a többnyire erősen felhős ég mellett, számottevő csapadék nem valószínű. A délutáni óráktól északnyugat felől megvastagszik a felhőzet. Többfelé előfordulhat kisebb havazás, főleg északon, északnyugaton. Sok helyütt megélénkül a délnyugati szél. A hőmérséklet kora délután általában 2, 7, késő este -2, +3 Celsius-fok között valószínű.

A következő 24-36 órában egy észak felől közeledő ciklon alakítja a Kárpát-medence időjárását. Emiatt délutántól kettős fronthatásra számítsanak az időjárás-érzékenyek, náluk fejfájás, migrén, vérnyomás-ingadozás, fáradékonyság, ingerlékenység jelentkezhet. Erősödhetnek a reumatikus fájdalmak, és hosszabb lehet a reakcióidő.

Kedden általában erősen felhős marad az ég, északon azonban szakadozottabb felhőzetre, több-kevesebb napsütés is valószínű. Többfelé várható csapadék: eső, havas eső, havazás egyaránt előfordulhat. Megélénkül az északnyugati szél, a Dunántúl északi felén meg is erősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke +1, -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1, 7 fok között alakul.