Szerdánszinte mindenhol elvékonyodnak a felhők, és megélénkül az északnyugati szél. Kissé hidegebb lesz. Csütörtökön már több helyen valószínű kisebb havazás.

Szerdán napközben csökken a felhőzet a délnyugati és az északkeleti határvidék kivételével. Több-kevesebb időre kisüt a nap. Északkeleten továbbra is előfordulhat kisebb havazás, másutt legfeljebb jelentéktelen hózápor lehet. Veszélyes időjárási jelenségekre nem kell számítani.

Élénk, időnként erős lesz az északnyugati szél, leszámítva az északkeleti és a délnyugati országrészt. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 Celsius-fok között valószínű. Késő estére +2, -3 fokig hűl le a levegő.

A korábbinál hidegebb, szárazabb levegő érkezik az ország fölé a  Magyarországtól északra örvénylő ciklon áramlási rendszerében. A kissé alacsonyabb hőmérsékletek mellett ez a hidegfrontra érzékenyeknél okozhat erősebb fejfájást, migrént, vérnyomás-ingadozást és fáradékonyságot. A szokásosnál ingerlékenyebbek is lehetünk, és erősödnek a reumatikus fájdalmak.

Csütörtökön északon is megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Több helyen valószínű kisebb havazás. Az északi, északkeleti szél megélénkül. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -2, -9, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1, +4 fok között alakul.