Vágólapra másolva!
Hidegfront érkezik péntek este, éjszaka fagyni fog. A jövő hét közepén lesz olyan meleg, mint szerdán. A frontérzékenyeknek valószínűleg a vasárnap lesz a legrosszabb, amikor kettős fronthatásra kell számítani.
Vágólapra másolva!

Nagyon változékony tavasz lesz a következő napokban, hol tél lesz, hol nem - mondta Török László, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa arról, milyen időjárás várható a hét végén és a jövő héten. Péntek estig marad a több órás napsütést biztosító, csendes idő. Akkor viszont hidegfront éri el az országot, amely miatt északkeleten és keleten lesz némi eső.

Nagy lehűlést ugyan nem hoz a front, de még hétfőn is hidegebb lesz a szerdai 7, 13 Celsius-foknál, és éjszaka fagyok lehetnek. Kicsi az esélye a havazásnak, de éjszaka a hegyekben ez is előfordulhat a hideg levegő miatt. A jövő hét közepétől ismét melegebbre lehet számítani, napközben 10 fokig melegszik majd a levegő.

Részletes előrejelzés a hétvégéig

Csütörtökön délen is csökken a felhőzet, és napközben már országszerte több órára kisüt a nap. Eső, zápor nem várható. Mérsékelt lesz a változó irányú szél. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke +2, -3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7, 12 fok között alakul.

Pénteken több órára kisüt a nap az időnként megnövekvő felhőzet mellett. Csapadék nem valószínű. Megélénkül a nyugati, délnyugati, majd az északnyugatira forduló szél. A hajnali +2, -3 fok után 8, 13 fok között alakul a legmagasabb nappali hőmérséklet.