25 centi hó hull a Dél-Dunántúlon

Vágólapra másolva!
Vastag hótakaró érkezik az Észak-Alföldre is, a legnagyobb hóbuckák Tolnában és Baranyában lesznek. Borult marad az ég kedden is, nyugat felől érkezik a havazás újabb hulláma.
Vágólapra másolva!

Vastag, 15-25 centiméteres hótakaró alakul ki kedd reggelig a Dunántúl középső és déli, valamint az Alföld északnyugati részén. Keleten, délkeleten vegyes formájú csapadék valószínű, északnyugaton, a Kisalföld térségében pedig kevesebb hóra számít az Országos Meteorológiai Szolgálat. (Itt talál térképet a csapadékról.)

Több helyen képes lesz hordani lehullott havat az élénk, időnként erős északkeleti szél. Emiatt általában alacsony hófúvások alakulnak ki, és a látástávolságot sem csökkenti jelentősen. Hétfő estig magasabb hóbuckák is kialakulhatnak, főképpen Tolna és Baranya megyében, majd estétől kedd hajnalig az Alföld északi részén, vagyis Jász-Nagykun-Szolnok megyében és Pest megye déli részén. Ott gyakrabban lesznek erős, 40-55 kilométer/órás széllökések.

Kedden túlnyomóan borult lesz az ég. Napközben inkább csak megszakításokkal valószínű gyengébb havazás, majd késő délutántól nyugat felől újabb hullámban várható havazás. Délkeleten, illetve a keleti határszélen havas eső, eső is előfordulhat.

Napközben veszít erejéből az északkeleti, északi szél, és vastagabb hóval fedett területeken inkább ismét csak mérsékelt, élénk légmozgás várható. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -4 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden -2, +4 fok között alakul, délkeleten lesz az enyhébb idő. Itt olvashat bővebben arról, miért lesz egész héten hideg, miért szorul be a tél Magyarországra.