Kisüt a nap csütörtökön

Vágólapra másolva!
Egy nap szünet sem lesz a havazás és az eső között a héten. Csütörtökön már rövidebb időre kisüt a nap a Dunántúlon, azonban keleten még további havazásra, havas esőre kell számítani. Hófúvás viszont nem valószínű.
Vágólapra másolva!

Már csak Abaúj-Hegyköz, Sátoraljaújhely, Sárospatak, Tokaj és Szerencs környékén van érvényben az első fokú riasztás a hófúvásveszély miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint. Tovább mérséklődik a szél, emiatt szerda délutánra nyugaton és északkeleten sem lesznek hófúvások.

A kiterjedtebb havazás északra és keletre szorul vissza. Ott szerdán és csütörtökre virradó éjjel még több centiméteres friss hó hullhat, sőt az északkeleti megyékben akár 10 centiméter vastagságú hóra kell számítani. Szerda reggeli adatok szerint Kékestetőn alakult ki a legvastagabb, 86 centiméteres hóréteg a 300 méternél magasabban fekvő települések közül. Bánkúton 68, Bükkszentkereszten 45, valamint Mátraszentimrén 40 centi a hó. A síkvidéken a baranyai Mázán van a legtöbb hó 39 centiméterrel, míg a tolnai Hőgyészen 27 centit mértek.

Éjjel sűrű köd képződhet a szélvédett, kevésbé felhős tájakon, miközben +1, -4 Celsius-fok közé süllyed a hőmérséklet. A kevésbé felhős nyugati tájakon ennél hidegebb valószínű.

Lassan nyugszik meg az időjárás

Csütörtökön napközben már nem kell veszélyes időjárási jelenségekre számítani. Keleten marad a nagyrészt erősen felhős idő, és főként keleten, északkeleten várható további havazás, havas eső. Nyugaton átmenetileg felszakadozik a felhőzet, rövidebb időszakokra kisüt a nap --- felhőzeti térképünket itt találja. Megélénkül a délkeleti szél. Kissé melegszik az idő, a télies napok után 2, 10 fok között várható a legmagasabb nappali hőmérséklet.

Szerdán még egy gyengülő ciklon alakítja az időjárást a Kárpát-medencében, majd csütörtökön már egy újabb, erősödő ciklon áramlási rendszerébe kerül a térség. Emiatt pénteken erősen felhős vagy borult lesz az ég, és nyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor.