Vágólapra másolva!
Jobbára keleten esik az eső, záporokra is számítani kell. Fejfájást, migrént okozhat a melegfront. Szerda délelőtt még több helyen esni fog.
Vágólapra másolva!

Egy nyugat-európai ciklon áramlási rendszerébe kerül a Kárpát-medence. Emiatt kedden többnyire erősen felhős lesz az ég északon és keleten. Másutt szakadozott felhőzetre, több-kevesebb napsütésre számíthatunk, de veszélyes időjárási jelenségekre nem.

Keleten több helyen, másutt szórványosan valószínű eső, zápor. Napközben megélénkül, néhol megerősödik a déli, délnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8, 14 Celsius-fok között alakul. Késő estére 4 és 9 fok közé csökken a hőmérséklet; részletes térképet itt talál a hőmérséklet alakulásáról.

Az időjárás-érzékenyek melegfronti hatással számoljanak. Náluk fejfájás, migrén, álmatlanság is jelentkezhet. Sokaknál ingadozhat a vérnyomás. Csökkenhet a koncentrálóképesség, mind az utakon, mind a munkában.

Szerdára virradóan 2, 7 fok között alakul a legalacsonyabb hőmérséklet. Délelőtt többnyire erősen felhős idő várható. Több helyen eső, zápor lesz, majd nyugaton időnként csökken a felhőzet, főként északkeleten, keleten valószínű további eső. Kora délutánra 9, 16 fok közé melegszik a levegő. Helyenként megerősödik az északnyugatira forduló szél.