Zivatarral érkezik az újabb ciklon

Vágólapra másolva!
Felhős idő lesz esővel, záporokkal, délen jégdarával kísért zivatarok is lehetnek. Kis időre azért kisüt a nap. Csütörtökre virradóan talajmenti fagy lehet a derült, szélcsendes helyeken. Melegfronti hatással számoljanak az időjárás-érzékenyek.
Vágólapra másolva!

Szerdán egyre többfelé felszakadozik a felhőzet nyugat felől, majd időnként erősen beborul az ég. Eső, záporeső eleinte elsősorban délen és keleten várható több helyütt, később csak elszórtan fordul elő.

Szerda délután előfordulhat zivatar délen és nyugaton. Ennek környezetében átmenetileg 45-60 kilométer/óráig erősödhet a szél, és jégdara is hullhat. Azonban nem valószínű olyan heves zivatar, amelyet de 90 kilométer/óra fölötti széllökés, illetve 2 centiméternél nagyobb átmérőjű jég kísér. Sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik a délnyugati, majd északnyugati szelet. A hőmérséklet délután általában 11 és 16, késő este 4 és 9 fok között valószínű. Részletes hőmérsékleti térképünket itt találja.

Az ismét esősre forduló időt az okozza, hogy szerda estig enyhe, váltakozó nedvességtartalmú levegő áramlik a Kárpát-medence fölé egy nyugat-európai ciklon előoldalán. Melegfronti hatással számoljanak az időjárás-érzékenyek. Náluk fejfájás, migrén, álmatlanság is jelentkezhet. Sokaknál ingadozhat a vérnyomás. Csökkenhet a koncentrálóképesség, mind az utakon, mind a munkában.

Csütörtökre virradó éjszaka foltokban köd képződhet, a derült, szélcsendes tájakon pedig talajmenti fagyra kell számítani. Napközben időnként megnövekszik a felhőzet, de több órás napsütés várható. Északkeleten néhol zápor előfordulhat. Megélénkül a délnyugati, déli szél, a Kisalföldön megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 1, 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14, 19 fok között alakul.