Vágólapra másolva!
Nem lesz mindig és mindenütt eseménytelen a hétvégi időjárás. A napsütés mellett erősebben felhős időszakok is előfordulnak. Helyenként záporeső hullhat, de tartós eső előreláthatólag nem akadályozza a szabadtéri programokat, kerti munkákat.
Vágólapra másolva!

Szombatra virradóan talaj menti fagy lehet a derült, szélvédett helyeken, de főként a környezetükhöz képest alacsonyabban fekvő területeken. Napközben több órás napsütés lesz az ország nagy részén. Emellett felhős időszakok, területek is előfordulnak, és helyenként elered a záporeső. Helyenként erős lesz az északi szél az északnyugati és az északkeleti országrészben. A hőmérséklet hajnalban 5, 12, a délutáni órákban 18, 24 fok között alakul.

Ilyen meleg lesz szombat délután - nézze meg részletes hőmérsékleti térképünket! Forrás: OMSZ

Vasárnap északkeleten általában gyengén, másutt változóan felhős lesz az ég. Helyenként záporesőre is számítani lehet, elsősorban a nyugati, valamint a déli országrészben. Élénk, északkeleten néhol erős lesz az északkeleti szél. A minimumhőmérséklet 5, 11, a maximumhőmérséklet pedig 19, 23 fok között valószínű.

Hétfőn északkeleten alapvetően napos, másutt változóan felhős időre lehet számítani. elszórtan zápor, zivatar várható, elsősorban nyugaton és délen. Élénk lesz az északkeleti, keleti szél. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 2, 10 fok között valószínű, az északkeleti országrészben lesz a hűvösebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18, 23 fok között alakul.

Légköri front nem vonul át a Kárpát-medence felett, de gyenge hidegfront jellegű hatással számolhatnak a különösen érzékeny szervezetűek. Emiatt esetleg előfordulhat vérnyomás-ingadozás, fejfájás, fokozódhatnak a reumatikus fájdalmak, és csökkenhet a koncentrálóképesség.