Fülledt hétfő felhőszakadással

Vágólapra másolva!
Többfelé várható ismétlődő zápor, zivatar, felhőszakadás jégeső és viharos széllökések kíséretében. Melegebb, nedvesebb a levegő, fülledtebb az idő.
Vágólapra másolva!

Valószínűleg zivatarzóna alakul ki hétfőn a késő délelőtti, déli óráktól délnyugat, dél felől - figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat. A zóna délután és kora este vonul át az országon, amint északkelet felé helyeződik át.

Emiatt intenzív zivatarokra kell számítani az ország középső harmadán, vagyis a Duna-Tisza közén és a Dunántúl keleti részén. Felhőszakadás elsősorban ebben a térségben valószínű helyenként, több mint 30 milliméter esővel, 2 centiméternél nagyobb szemű jégeső és 70-90 kilométer/óra körüli szélroham kíséretében.

Éjszakára sem nyugszik meg az időjárás. Elszórtan zivatarok várhatók a Dunántúlon, főleg a nyugati részén, valamint a Duna-Tisza közén. A dörgést-villámlást jégeső és felhőszakadás kísérhet. Helyenként 1-2 centiméter átmérőjű jégszemekre kell számítani.

A nap az ország keleti, északkeleti részén hosszabb, másutt inkább csak rövidebb időre süt ki. Többfelé élénk, néhol erős lesz a délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 22 és 27 Celsius-fok között valószínű, de nyugaton ennél hűvösebb, keleten melegebb is lehet. Késő estére 14 és 22 fok közé hűl le a levegő.

Hétfőn növekszik a fülledtség a melegebb, nedvesebb levegő miatt. A melegfrontra érzékenyeknél fejfájás, migrén, szédülés léphet fel. Csökken a koncentrálóképesség, és nő a reakcióidő.