Vágólapra másolva!
Majdnem harminc fokig melegszik a levegő, erősödik a délkeleti szél. Estefelé már lehetnek záporok. Most a melegfrontérzékenyek szervezetét stresszeli az időjárás.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön fátyolfelhős, napos idő lesz. Délutántól megvastagszik a felhőzet délnyugat, nyugat felől, és késő délután, estefelé a Dunántúlon már záporok is előfordulhatnak. Veszélyes időjárási jelenségekre nem kell számítani. Részletes térképet a csapadékról itt talál, a felhőzeti térkép pedig itt van.

Napközben több helyen megerősödik a délkeleti szél, a Tiszántúl kivételével. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 Celsius-fok között alakul. Késő estére 13 és 20 fok közé hűl le a levegő.

Kimélyül egy ciklon a Kárpát-medencétől nyugatra, ennek az áramlási rendszerében ismét nedvesebb, egyre melegebb levegő érkezik Magyarország fölé. Emiatt most a melegfrontérzékenyek szervezetét stresszeli az időjárás. Többen panaszkodnak majd fejfájásra, fáradtságra, alvási problémákra.

A melegfront hatására az érzelmi egyensúlyunk könnyen kibillenhet megszokott állapotából, ezért többeknél tapasztalható ingerlékenység, sértődékenység. Hamarabb elfáradhat, kifáradhat a szervezet, emiatt csökken teljesítő- és koncentrálóképesség - erre különösen a közlekedőknek érdemes figyelniük.