Nem jönnek nagy esők

Vágólapra másolva!
Záporok és zivatarok lehetnek, de nem várható nagy eső a hétvégén.
Vágólapra másolva!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szombaton késő estig, és vasárnap déltől a késő esti órákig van annak esélye, hogy a Duna mentén záporok, zivatarok alakuljanak ki. Ennek az esélye azonban már csekélyebb lesz, mint szombaton volt. Nagy területen jelentős csapadék nem valószínű, csupán egy-egy helyen lehet felhőszakadás. Egy zivatar során húsz-harminc milliméter körüli csapadék várható, és erős, akár viharos szél is lehet. Az előrejelzés szerint a hajnalban 13-16 fok várható, a nap során pedig 27-28 fokig melegszik fel a levegő.

Az északnyugati határtól Esztergomig vasárnap reggelig gyenge vagy mérsékelt változó irányú lesz a szél. Majd vasárnap napközben a déli szél megélénkül, főként a Győrtől nyugatra lévő területeken meg is erősödik. Győrtől nyugatra várhatók erős, 45-55 kilométer per órás széllökések. Emellett záporban, zivatarban is megerősödhet átmenetileg a szél.

Esztergomtól Dunaújvárosig, valamint Dunaújvárostól a déli határig reggelig gyenge vagy mérséklet lesz a változó irányú szél. Vasárnap reggeltől megélénkül majd a déli, délnyugati szél. Záporban, zivatarban ezeken a tájakon is lehet átmeneti szélerősödés, de jellemzően maximum csak élénk széllökésekre lehet számítani.

Közben az árvízi helyzetre tekintettel soron kívül elkészült az Árvízi időjárás oldal, amelyen többek között megtalálható a Duna magyarországi szakaszára vonatkozó előrejelzés, illetve egy 10 napos, a Duna-Tisza vízgyűjtőterületére szóló időjárási prognózis is - közölte a meteorológiai szolgálat szombat este Facebook-oldalán.