Vágólapra másolva!
Jóval nyugodtabb lesz az idő hétfőig, sokat fog sütni a nap. Gomolyfelhők kialakulnak ugyan, de csak északon lehet helyenként zápor, zivatar.
Vágólapra másolva!

Csütörtökre virradó éjszaka megszűnik a csapadék, a legtöbb helyen csökken a felhőzet. Mérséklődik az északi szél, csak keleten, északkeleten lehet még erős széllökésekre számítani. Tizenharmadikán döntően napos lesz az idő, de azért lesznek gomoly- és fátyolfelhők az égen. Délután a keleti határnál alakulhat ki néhol zivatar, de nagy méretű jégre és viharos széllökésekre nem kell számítani. Napközben keleten is gyengül a légmozgás.

Fokozatosan melegszik az idő a hétvégéig, visszatér a nyár. Csütörtökön már 24 és 28 Celsius-fok közé emelkedik a hőmérséklet a hajnali 10-15 fok után. Pénteken már 25-30 fok lesz a legmagasabb nappali hőmérséklet. Szombaton 26-30 fokig melegszik a levegő, vasárnap pedig még melegebbre, 27-32 fokra lehet számítani. Hétfőre sem romlik el az idő, sőt 29-34 fokig melegszik a levegő kora délutánra (hét napra szóló előrejelzést itt olvashat).

A kiszámíthatóan nyárias időjárás annak köszönhető, hogy egyre inkább anticiklon nyúlik be Nyugat- és Közép-Európa fölé. A magasnyomás területén napos az idő, és a leszálló légmozgások jobbára megakadályozzák a zivatarfelhők kialakulását. Délnyugat felől egyre melegebb levegő áramlik Magyarország fölé is, és erősödik a felmelegedés.