Vágólapra másolva!
Jóval kevesebb felhő lesz az égen, mint a hét első felében. Zápor nem akadályozza a dunai gátakon dolgozókat, zivatar a Tiszántúlon lehet.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön alapvetően napos idő várható a gomoly- és a fátyolfelhők mellett. Legfeljebb a Tiszántúlon lesz erősebb a felhőképződés, és ott kell néhol záporra számítani. Szintén a Tiszántúlon alakulhat ki egy-egy zivatar, ám ennek kicsi a valószínűsége, és heves kísérőjelenségektől sem kell tartani.

A Zemplénben és az Észak-Alföldön a déli órákig még olykor erős lesz az északkeleti szél, másutt legfeljebb élénk széllökések várhatók. Fokozatosan melegszik az idő: kora délután 24 és 28 Celsius-fok között alakul a legmagasabb nappali hőmérséklet.

A Duna mentén is sok lesz a napsütés. Kevés gomoly- és fátyolfelhő lesz az égen, és csapadék nem valószínű. A hőmérséklet délután 25 és 27, késő este 18 és 21 fok között várható.

Húsz perc napozás

A kiderülő ég miatt erősebb lesz az ultraibolya sugárzás. Ahol egyáltalán nem lesz felhős az ég, ott akár a 7-es szintet is elérheti a sugárzás, de átlagosan is 6,5-ös szintűre kell számítani. Ilyen napsütésben húsz percet ajánlott napozni, mert az érzékeny bőrűek és a kisgyermekek 20-30 perc alatt leéghetnek.