Meghosszabbították vasárnapig a riasztást a hőség miatt

Vágólapra másolva!
Péntekre virradóan ismét megdőlt a legmelegebb június 21-i hajnal rekordja. "Ismét a trópusi éghajlatra jellemző meleg éjszakánk volt", írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Vágólapra másolva!

Most a 2012-ben Budapesten, Lágymányoson regisztrált országos minimumrekord dőlt meg több mint egy fokkal. Pénteken reggel ugyanis Tatán 24,6 Celsius-fok volt a legalacsonyabb hőmérséklet.

Az országban többfelé alakult 20 fok felett a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet. Csupán az alacsonyabban fekvő helyeken, a völgyekben és a kevésbé beépített területeken volt némi felfrissülés.

Nem lesznek hűvösebbek a hajnalok és kevésbé melegek a délutánok szombaton sem. Mivel a napi középhőmérséklet 25 fok felett alakul, szombat éjfélig meghosszabbította hőségriasztást az országos tisztifőorvos. A riasztás Budapestre, Baranya; Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok, Pest, Somogy és Tolna megye területére érvényes.

Pénteken még csak elvétve alakul ki zápor, zivatar. Szombaton már jobb eséllyel alakul ki helyenként zápor, zivatar, erre főként a keleti, északkeleti országrészben lehet számítani. Vasárnap hűvösebb levegő érkezik a Kárpát-medencébe nyugat felől. Több helyen alakul ki zápor, zivatar, de a legmagasabb hőmérséklet még 28-33 fok lesz. Hétfőtől már 30 fok alatti marad a csúcshőmérséklet.

Így alakulnak a hőmérsékletek
MinimumMaximum
Szombat, június 22.17223136
Vasárnap, június 23.17222833
Hétfő, június 24.14202329
Kedd, június 25.13191925