Vágólapra másolva!
Túlnyomóan napos lesz a csütörtök, de néhol erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, főként északkeleten, keleten. Néhol fátyolfelhőzet is szűrheti a napsütést.
Vágólapra másolva!

Csapadékra az ország nagy részén nem kell számítani, inkább csak északkeleten, északon lehet délután egy-egy zápor. Néhol előfordulhat zivatar, elsősorban az Északi-középhegység tágabb környezetében és Pest megyében. Nem valószínű viszont olyan heves zivatar, ami 90 kilométeres széllel és 2 centiméteresnél nagyobb jégszemekkel járna.

Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás, csak zivatar környezetében erősödhet meg átmenetileg a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 32 Celsius-fok között várható, késő este 20 és 26 fok között valószínű.

A Balaton Siófoknál 26, a Velencei-tó Agárdnál 24 fokos. Továbbra is erős, 6.6-os szintű az ultraibolya sugárzás, védelem nélkül húsz perc alatt leéghet a bőr.

Jó idő van egész Közép-Európában

Hetek óta alig változik Európa időjárási alaphelyzete. Hatalmas anticiklon nyúlik az Atlanti-óceán és a Brit-szigetek térsége felől a kontinens középső részéig, ezzel ellentétben északon és változékony időjárást okoznak a légköri frontok. Közép- és Dél-Európában általában a napsütésé a főszerep, a magasnyomás peremén ugyanakkor több a felhő, és záporok, zivatarok is kialakulnak.

Front ugyan nem lesz a Kárpát-medence felett, azonban melegfronti hatások tapasztalhatnak azok, akik különösen érzékenyen reagálnak az időjárás-változásokra. Ennek az az oka, hogy egy-két fokkal felmelegednek a légkör magasabb rétegei. Többek között fejfájás, migrén, álmatlanság, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet.