Gyengülőben levő hidegfront vonul el hétfő estig a Kárpát-medencétől északra. Ennek ellenére Magyarországon nem változik számottevően az időjárás, és folytatódik a kánikula.

A napi középhőmérséklet hétfőn is 27-30 fok között alakul az ország legnagyobb részén, északkeleten pedig 25-27 fok körül valószínű az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint. Kora délutánra 32-37 Celsius-fok közé melegszik a levegő. Késő este 26-31 fokra számíthatunk, és már az éjszakák sem hűvösek.

Hétfő délelőtt északkeleten, keleten még lesznek erősebben felhős területek, eső, zápor főként északkeleten várható. Egy-egy zivatar is előfordulhat az északnyugati, északi megyékben, ám ennek kicsi az esélye.

Napközben az ország nagy részén zavartalan lesz a napsütés, legfeljebb rövid időre növekedhet csak meg a felhőzet, de csapadék akkor már sehol sem valószínű. Az Alföldön többfelé megélénkül a többnyire mérsékelt keleti, északkeleti szél. Nagyon erős az UV-sugárzás 12 és 15 óra között, védekezés nélkül már húsz perc alatt is leéghet a bőr.

Egész Dél- és Közép-Európában kánikula van egy anticiklon miatt. A magas légnyomású területeken csaknem zavartalan a napsütés, a délutáni órákra többnyire 30-37 fokig melegszik fel a levegő, sőt egy-két helyen 40 fokot is mérnek.