Vágólapra másolva!
Változékonyabbra fordul az időjárás augusztus 25-től, de nagy lehűlésre nem kell számítani. Hétfőn fog esni a legtöbbet.
Vágólapra másolva!

Nem lesz zavartalan a napsütés vasárnaptól szerdáig. Eleinte gyakran lesz erősen felhős az ég, többfelé várható eső, zápor, zivatarok is kialakulhatnak, jelentősebb mennyiségű csapadék is lehullhat - a felhők vonulását ezen a térképen, a várható csapadékmennyiségeket pedig itt követheti.

A kék szín azt jelzi, hogy augusztus utolsó hetében az átlagosnál több csapadék hullhat a Kárpát-medencében. A térkép a Középtávú Időjárás-előrejelzések Európai Központjában (ECMWF) készült, és azt mutatja meg, hogy az adott héten Európa mely részein lehet az átlagoshoz képest csapadékosabb vagy szárazabb időjárásra számítani Forrás: ECMWF/OMSZ

Jelentős csapadék, azaz legalább napi 5 milliméter vasárnap és hétfőn valószínű. Vasárnap nyugaton, hétfőn északkeleten eshet a legtöbbet az eső. Később kevesebb lesz a felhő, több a napsütés, záporok továbbra is előfordulnak, de számottevő mennyiségű csapadék nem valószínű.

Nagy lehűlésre nem kell számítani: éjszakánként általában 13 és 18 Celsius-fok között alakul a legalacsonyabb hőmérséklet. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 21 és 27 fok között várható, de vasárnap délkeleten még melegebb lehet. A középhőmérsékleteket nézve a sokévi, 1971 és 2000 között mért átlagnak megfelelő lesz az időjárás a jövő héten.