Vágólapra másolva!
Heves zivatarokat hozhatnak a délnyugatról érkező felhők. Szabályos fronthatás nincs, mégis fejfájást okozhat a változékony idő.
Vágólapra másolva!

Hétfőn egy délnyugatról északkelet felé fejlődő csapadékrendszer alakítja az időjárást, esővel, záporral, zivatarral.

Intenzívebb zivatar, felhőszakadás elsősorban az Alföldön várható. Heves zivatar különösen délkeleten, Csongrád és Békés megye környezetében alakulhat ki. Ott helyenként akár 40-50 milliméternél több eső is lehet, és a dörgés-villámlást nagyobb méretű jég, sőt kisebb területen 90-100 kilométer/órás szélroham is kísérheti. A heves zivatarok és a felhőszakadások miatt több mint húsz kistérségre adott ki első szintű (sárga) riasztást az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Keleten megnövekszik, megvastagszik, délnyugaton, nyugaton viszont felszakadozik a felhőzet: országszerte többfelé várható eső, zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de zivatarok környezetében viharossá fokozódhat a szél.

Nincs front

Pár fokkal hűvösebb lesz az idő, mint a hét végén. Kora délután 20, 27 Celsius-fok között alakul a legmagasabb nappali hőmérséklet, északon lesz a hűvösebb. Késő estére 15 és 20 fok közé hűl a levegő, keddre virradóan pedig 12-17 fok várható.

Szabályos fronthatás ugyan nincs, de a változékonyabb idő megviselheti azokat, akinek a szervezete érzékenyebb a légköri változásokra. Ebben az esetben fejfájás, levertség jelentkezhet, gyakran léphet fel álmosságérzet, hangulatromlás.