Néhány órára kisüt a nap az ország nagy részén, de változóan felhős marad az ég. Nincs fronthatás, de a változékony idő levertséget okozhat.

Nyugaton többfelé valószínű újabb zápor. Másutt csak néhol lehet gyenge zápor, és többnyire mérsékelt marad a légmozgás.

Zivatar elsősorban a Dunántúlon várható néhol, és főként délutántól. A dörgés-villámlás felhőszakadással és viharos, 60 kilométer/órás széllel érkezhet; rövid idő alatt több mint 25-30 milliméter eső eshet.

Estétől intenzívebb zivatarok is kialakulhatnak nyugat, délnyugat felől jégesővel és 70-80 kilométer/óra feletti széllel. A heves zivatarok, felhőszakadások miatt Baranya, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére adott ki első szintű figyelmeztető előrejelzést az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A hőmérséklet délután 20-26, késő este 17-22 Celsius-fok között alakul. Szerda hajnalra 13-18 fokra hűl a levegő.

Álmosító felhők

Fronthatás továbbra sincs, de a több hullámban érkező nedves levegő és a változékony idő megviselheti az arra érzékenyek szervezetét. Tipikus tünet a fejfájás, a levertség. A felhősebb időszakok alatt álmosságérzet törhet ránk, csökkenhet a koncentrálóképesség.