Vágólapra másolva!
Kedden eleinte jobbára erősen felhős lesz az ég egy gyenge hidegfront miatt. Este kezd elállni a szél.
Vágólapra másolva!

Elszórtan záporesőre kell számítani, főként a Dunántúl északi felén és az ország keleti harmadában. Keleten egy-egy zivatar is előfordulhat.

Napközben is lehet még zivatar keleten és északkeleten. Dél körül már gyorsan csökken a felhőzet északkelet felől. Délutánra fokozatosan megszűnik a csapadék, és a nap második felében napos idő ígérkezik az ország nagyobb részén.

Sokfelé megerősödik az északnyugati szél. Viharos, 60-75 kilométer/órás széllökésekre kell számítani Közép-Magyarországon, és a Dunántúl középső, illetve északi részén. Intenzívebb zápor vagy zivatar közelében előfordulhat 60-80 kilométer/órás széllökés is. Estétől fokozatosan mérséklődik a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 25 Celsius-fok között alakul, de egy-két fokkal hűvösebbnek tűnik az idő a szél miatt. Késő estére 14, 19 fok közé hűl le a levegő.

Az időjárás-érzékenyeknek megfájdulhat a feje, migrénjük támadhat, ingadozhat a vérnyomásuk. Gyakoriak lehetnek az ízületi és reumatikus fájdalmak. Ilyenkor hosszabbá válhat a reakcióidő.