Vágólapra másolva!
Hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap az ország nagy részén, de azért a felhős idő lesz csütörtökön. Összességében több helyen valószínű eső, zápor, legkisebb eséllyel északon és északkeleten.
Vágólapra másolva!

Délután egy-egy zivatar is kialakulhat délen, délkeleten, de nem kell 90 kilométeres széllel és 2 centiméteresnél nagyobb jégszemekkel érkező heves zivatarra számítani.

Időnként megélénkül az északnyugati, északi szél, elsősorban az ország középső vidékein. Kissé melegebb lesz, mint szerdán volt: a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 Celsius-fok között várható. Késő estére 12 és 17 fok közé hűl a levegő.

A változékony időt egy magassági hideg légörvény okozza, amelynek a Germán-Lengyel-alföld fölött van a középpontja. Hullámzó frontrendszere mentén erősen felhős vagy borult az ég, és nem csak a Kárpát-medencében esik többfelé az eső, hanem Lengyelországban is. Magyarország fölé több hullámban nedves levegő érkezik az örvényhez tartozó ciklon áramlási rendszerében.

Akinek hiányzik a nyári meleg, a 45. szélességi körtől délre kell utaznia. Dél-Európában többnyire 25 és 33 fok közé melegszik fel a levegő kora délutánonként, sőt az Ibériai-félsziget középső vidékén helyenként 35 fokot is mérnek.