Vágólapra másolva!
Nem ígér az előzőhöz hasonlóan felhőtlen hétvégét az Országos Meteorológiai Szolgálat, viszont ezúttal sem romlik el az idő pont szombat-vasárnapra.
Vágólapra másolva!

A viszonylag nyugodt, több-kevesebb napsütéssel tarkított időjárás annak köszönhető, hogy a hét végén még elkerülik a Kárpát-medencét a lehűlést és esőt hozó légköri frontok. Csendes őszi idő lesz, átlagoshoz közeli hőmérséklettel.

Szombaton kora délután 17-23 Celsius-fok várható. Záporeső csak elszórtan lehet, nagyobb eséllyel északkeleten, nyugaton nem kell csapadékra számítani. Napközben több helyen kísérhetik erős széllökések az északnyugati, nyugati szelet, majd estére mindenütt mérséklődik a légmozgás.

Ennél kellemesebbnek ígérkezik a vasárnap: melegszik az idő, 21 és 25 fok között alakul a csúcshőmérséklet (részletekért nézze meg hőmérsékleti térképünket). A jobbára napos délelőtt után nyugat felől megnövekszik a felhőzet. Záporeső csak estefelé, a Nyugat-Dunántúlon lehet itt-ott.

Hétfőn változóan felhős időre valószínű többórás napsütéssel, majd késő délutántól északon megvastagszik a felhőzet. A csendes, nyugodt őszi időnek egy erős hidegfront vet véget, amely keddre virradóan tör be a Kárpát-medencébe, viharossá fokozódó széllel és sok esővel.