Hideg és köd jön a szélvihar után

Vágólapra másolva!
A borongós és szeles kedd után kissé megnyugszik az időjárás, főleg az északi országrészben kell ismét elszórt esőre, záporra számítani.
Vágólapra másolva!

A Balaton térségében, a Budai-hegyekben és a főváros budai oldalán fúj legerősebben az északnyugati szél a hidegfront miatt, ott 80-90 kilométer/órás széllökések is előfordulnak. Emiatt több járásra másodfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az Alföld középső és délnyugati részén, estétől pedig északkeleten is elérik a széllökések a 60-75 kilométer/órát. Estére a Dunántúlon már veszít erejéből a szél, éjszaka keleten is mérséklődik.

Zivatar a front mentén a Tiszántúlon és északkeleten valószínű, 60 kilométer/óránál erősebb széllökésekkel, kisebb méretű jéggel, itt-ott 10-20 milliméter esővel. Heves zivatarnak kicsi a valószínűsége.

A szeles kedd után szerda hajnalban foltokban párássá válik a levegő, helyenként köd képződik. Hűvös lesz az éjszaka, többnyire 5 és 10 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet, de északkeleten és délnyugaton a derült, szélvédett helyeken ennél hidegebb is lehet.

Napközben valamivel kellemesebben alakul az időjárás. A legtöbbet keleten és délen süt a nap, de ugyanakkor nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet. Elszórt esőre, záporra főleg az északi országrészben lehet számítani. Időnként megélénkülő a nyugati, délnyugati szél. Kora délután 15-20 fokig melegszik a levegő.