Marad a szeles idő

Vágólapra másolva!
Hidegfront vonul át a Kárpát-medencén, mögötte már szárazabb levegő áramlik Magyarország fölé. Lassan megszűnik a csapadék, hűvös marad az idő.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön ismét feltámad a szél, egyre többfelé északnyugatira fordul, és sokfelé megerősödik. A legerősebb lökések helyenként elérhetik a 60-70 kilométer/órát a Dunántúl északkeleti részén és a középső országrészben.

Északnyugat felől egyre nagyobb területen felszakadozik, csökken a felhőzet az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint. A felhőátvonulások mellett több órára kisüt a nap. Megszűnik a csapadék, illetve már csak elvétve valószínű futó zápor.

Északkeleten ugyanakkor továbbra is sok felhőre kell számítani: ott késő délutánig további záporok alakulnak ki. Délután a záporok mellett néhol zivatar is kialakulhat az Északi-középhegység keleti felén és az Alföld északkeleti részén, főként Hajdú-Bihar megyében, kisebb méretű jégdarával és 60 kilométer/órát elérő széllel.

Hűvös marad az idő, kora délután 14 és 19 Celsius-fok között alakul a legmagasabb nappali hőmérséklet. Késő este 7-13 fokra hűl a levegő.

Hidegfronti hatásra számíthatnak az időjárás-érzékenyek, főleg az ország keleti részén. Náluk előfordulhat fejfájás, migrén, szédülés, vérnyomás-ingadozás. Erősödhetnek a reumatikus panaszok, hosszabbá válhat a reakcióidő.