Hétfőn nyugaton gomolyfelhős, alapvetően napos időre számíthatunk, keleten viszont erősen és gyengébben felhős területek és időszakok egyaránt lesznek. Kisebb eső elszórtan, elsősorban északon és keleten lehet.

Az északnyugati szél vasárnap még csak élénk, hétfőn azonban - a délnyugati és az északkeleti területek kivételével - többfelé erős lesz, az Észak-Dunántúlon és a főváros térségében időnként viharossá fokozódhat.

Hajnalban délnyugaton foltokban köd képződik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12 fok között valószínű, a nappali hőmérséklet hétfőn 18 és 23 fok között tetőzik.

A kontinens északi és keleti felén az ott vonuló ciklonok hatására a gyakran változó felhőzetből elszórtan esik az eső, záporeső, és kissé hűvös az idő. 

Európa déli területeit leszámítva a hőmérséklet csúcsértéke a szárazföld nagy részén már csak 17 és 22 fok között változik, de északon, északkeleten több helyen még a 15 fokot sem éri el.

Nyárias az idő viszont a Pireneusi-félszigeten, ahol a szinte zavartalan napsütés és a délnyugatról áramló meleg levegő hatására 31, 34 fokig emelkedik délutánra a hőmérséklet.

Olaszországban illetve a Balkán-félsziget déli felén is sokat süt a nap, arrafelé 24 és 28 fok közé melegszik fel a levegő.