Vágólapra másolva!
Viharossá erősödő széllel és szórványos záporesővel vonul át a hidegfront csütörtök estig, mögötte nagyon lehűl az idő.
Vágólapra másolva!

Szerdán 17-23, csütörtökön 20-25 Celsius-fokig melegszik a levegő, de hidegfront vet véget a csendes őszi időnek. A front csütörtök estére vonul át az ország felett. A hideg levegő csak csütörtök estétől kezd beáramlani, és emiatt drasztikusan esik a hőmérséklet az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint.

Erősödik az éjszakai lehűlés. Péntekre virradóan általában 4 és 9 fok közé süllyed a hőmérséklet, de itt-ott még ennél is hidegebb, fagypont körüli hőmérséklet lehet az Északi-középhegység völgyeiben és az Alföldön.

Csütörtökön többfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik a nyugati, északnyugati szél, a délnyugati megyéket leszámítva. Szórványos záporesőre kell számítani, viszont több órára kisüt a nap.

Kicsivel melegebb lesz a hét végén

Pénteken a Dunántúl nyugati, délnyugati felén lesz erősen felhős vagy borult az ég, másutt többnyire gyengén, illetve közepesen felhős időre lehet számítani. Eső, zápor már nem valószínű, és a légmozgás is csillapul, gyenge vagy mérsékelt marad a változó irányú szél. A front miatt már sehol sem melegszik 20 fok fölé a levegő: kora délután 13 és 18 fok között alakul a legmagasabb nappali hőmérséklet.

Szombaton és vasárnap is hűvös idő lesz, hajnalban 5 és 12, kora délutánonként 14 és 20 fok közötti hőmérsékletekre lehet számítani. Vasárnap este egy gyenge melegfront csapadékrendszere éri el Magyarországot délnyugat felől. A továbbiakban valószínűleg ez befolyásolja az időjárást, ám a jövő hét elejére vonatkozó előrejelzés még meglehetősen bizonytalan az OMSZ információi szerint.