17 fok is lehet vasárnap

Vágólapra másolva!
Vasárnap a legtöbb helyen sütni fog a nap, de erős széllökések várhatók. Az éjjel Nyírlugoson -7,1 fok volt, ezzel újabb hidegrekord dőlt meg.
Vágólapra másolva!

A keleti országrészben főként fátyolfelhők szűrik a napsütést, a Dunántúlon azonban több lesz a felhő, de számottevő csapadék ott sem valószínű - áll az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) vasárnapra vonatkozó előrejelzésében. A délkeleti szelet az ország középső sávjában és északnyugaton helyenként élénk széllökések kísérik. A csúcshőmérséklet 12-17 fok között várható. A hőmérséklet késő este 3-10 fok között lesz.

Az elmúlt éjjel újabb hidegrekord dőlt meg. Ugyan a Dunántúlon a megnövekvő felhőzet mérsékelte az lehűlést, keleten még sokfelé fagypont alá csökkent a hőmérséklet. A legalacsonyabb értéket Nyírlugoson mérték, az itteni -7,1 fok új rekordnak számít. A korábbi rekord -4,6 fok volt, amit 1959-ben Miskolcon regisztráltak. (Ha érdeklik a hőmérsékleti rekordok, itt megnézheti, hogy az év mely napjain mekkora volt a legextrémebb hideg vagy éppen meleg.)

Hétfőn várhatóan változóan felhős lesz az ég Magyarországon, több-kevesebb napsütésre mindenütt lehet számítani. Esni nem fog és általában mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 1-8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14-19 fok között lesz. Kedden eleinte változóan felhős lesz az ég, majd nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet. Délnyugat felől szórványosan valószínű eső, zápor. Általában mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 3-8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14-20 fok között alakul. Szerdán is hasonló idő várható: gyakran erősen megnövekszik majd a felhőzet, néha esők és záporok is jöhetnek. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 4-9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13-18 fok között alakul.