Vágólapra másolva!
Biztosan nem fog már fagyni a héten, egyre melegszik az idő, és egyre többször süt ki a nap. Szombaton dél körül már simán lehet napozni is.
Vágólapra másolva!

Szerdán még nedves levegőt szállít Magyarország fölé egy délnyugati sekély légörvény, viszont csütörtök délutántól már szárazabb levegő érkezik a Kárpát-medencébe. Emiatt folyamatosan melegszik az idő, nem kell talaj menti fagyoktól tartani az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint.

Csütörtökön a hajnali 7-12 Celsius-fok után 15 és 20 között alakul a csúcshőmérséklet, de az északkeleten élők egy-két fokkal hűvösebbre számítsanak. Pénteken a 6-12 fok után már 19 és 25 fok között alakul a legmagasabb nappali hőmérséklet, nyugaton lesz a hűvösebb, délkeleten a melegebb. (Részletekért nézze meg hőmérsékleti térképünket!)

Szombaton az éjszakai 7-13 fok után 21 és 26 fok közé melegszik a levegő, az Alföld déli részén lesz a legmelegebb idő. Vasárnapra virradóan kissé melegebb lesz, mindössze 8-14 fok közé csökken a hőmérséklet, majd napközben 20 és 25 fok között alakul.

Kevesebb felhő, több napsütés

Egyre ritkábban kell esernyőt használni a héten. Szerdán több helyen lehet még kisebb eső, zápor. Délután és éjszaka lehet még dörgés-villámlás is délkeleten, ám ennek kicsi a valószínűsége.

Csütörtökön kezdetben még erősen felhős vagy borult időre lehet számítani. Délutántól elvékonyodik, felszakadozik a felhőzet: az ország déli részén többfelé, északon csak helyenként. Elszórtan kisebb eső, zápor valószínű, délután inkább már csak északkeleten, északon eshet. Délután és kora este a Dunántúl nyugati részén és délen valószínűbb, hogy kialakul egy-egy zivatar.

Pénteken a Dunától keletre süt sokat a nap. A Dunántúlon is több-kevesebb napsütés várható, de elszórtan zápor, esetleg egy-egy zivatar is előfordulhat. Tartósan felhős vagy borult idő csak a nyugati határ mentén lehet, több helyen esővel.

Szombaton kevés felhőre és sok napsütésre lehet számítani. Kora délután a Dunántúl nyugati részén lehet felhőseb az idő, és nyugaton, északon eredhet el helyenként a zápor. Vasárnap már változóan felhős lesz az ég, de több-kevesebb napsütésre szerte az országban számítani lehet. Elszórtan záporeső eshet, elsősorban a Dunától keletre.