Vágólapra másolva!
Kedd délelőtt északkelet felé vonulnak az Alföldön és az Északi-középhegységben előforduló zivatarok, és feloszlik a délnyugaton kialakult sűrű köd.
Vágólapra másolva!

Eleinte még többfelé valószínű zápor a középső országrészben és keleten. Délben és délután elsősorban az Alföld délkeleti részén valószínű, hogy helyenként zivatarok alakulnak ki. Egy-egy intenzívebb zivatar is előfordulhat viharos, 60-70 kilométer/óránál erősebb széllel és jégesővel.

Napközben nyugat felől felszakadozik a felhőzet, egyre többfelé kisüt a nap, majd estére keleten is megszűnik a csapadék (nézze meg csapadéktérképünket!). Megélénkül a délnyugati, nyugati szél, zivatarok környezetében pedig megerősödik a légmozgás.

A hőmérséklet délután általában 16 és 21 Celsius-fok között alakul, de északkeleten hűvösebb lesz, ott kevéssel 16 fok alatt marad a hőmérséklet. Késő este 10-15 fokra lehet számítani, míg szerda hajnalra 7-13 fokig hűl le a levegő az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint.

A változékony, nedves időt az okozza, hogy kedd estig nedvesebb, labilisabb, és továbbra is enyhe léghullámok érkeznek a Kárpát-medence fölé. Az időjárás-érzékenyek fellélegezhetnek, mert nincs fronthatás. Enyhébb az idő a szokásosnál, aki teheti, használja ki a napos órákat, sétáljon egyet.