Nemcsak nappali meleget, de éjszakai enyhe időjárást is hozott a vénasszonyok nyara. Idén annyira, hogy melegrekord dőlt meg hajnalban.

Hétfőre virradóra több helyen is megdőlt a legalacsonyabb minimumhőmérsékleti rekord, Kaposváron például a leghidegebb órában is 16 Celsius-fokot mértek - tájékoztatta az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

"Az októberi vénasszonyok nyara nemcsak meleg nappalokat hoz, hanem enyhe éjszakákat is", ennek köszönhetően reggelre az ország dél-nyugati területein több helyen is megdőlt az eddigi legmagasabb minimumhőmérsékleti rekord - írták.

Mostanáig 1981-ben volt a legenyhébb az október 21-ére virradó éjszaka. Akkor Lentiben 14,2 fokot mértek. A legmelegebb helyen most 1,8 fokkal magasabb hőmérsékletet regisztráltak, Somogy megyében, Kaposváron 16 fokot mértek - közölte a meteorológiai szolgálat.

Az előrejelzés szerint a héten többnyire napsütéses, meleg idő várható. Hétfőn a hőmérséklet kora délután 17 és 24 fok között várható, délnyugaton lesz a melegebb. Késő este 10 és 17 fok közé hűl a levegő. Október 23-án, szerdán akár 26 fokig is emelkedhet a hőmérséklet.