Megint megdőlt a melegrekord

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Csütörtökön is megdőlt az országos melegrekord - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. Továbbra is enyhe léghullámok érkeznek a Kárpát-medence fölé, emiatt csütörtökön is több fokkal melegebb volt az ilyenkor megszokottnál. Ezen a napon eddig a legmagasabb hőmérséklet 26 Celsius-fok volt, amelyet 1923-ban Túrkevén mértek. Most ehhez képest 0,1 fokkal volt magasabb a hőmérséklet, Pakson 26,1 fokot mértek.

Szerda délután megdőlt mind az országos, mind a budapesti maximum-hőmérsékleti rekord. Baja-Csávolyon 27,3 Celsius-fok volt. Az országos napi melegrekord mostanáig 26,7 fok volt, ezt 1971-ben Lentiben és Szentgotthárdon regisztrálták. A fővárosban mostanáig 1989-ben volt a legmelegebb október 23-án, akkor 23,3 fokot mértek. Szerdán ennél több mint másfél fokkal melegebb, 24,9 fok volt Pestszentlőrincen.

Az előrejelzések szerint a hétvégén is napsütéses, meleg idő várható. Több helyen a leghidegebb órákban is 10 fok felett marad a hőmérséklet, napközben 25 fok közeli csúcsértékekre lehet számítani.