A legtöbb helyen megszűnik a köd, ami az éjszaka és a reggel képződött, ám késő estétől ismét egyre több helyen kialakul újra. Tizenkét megyében tartós, több mint hat órán át tartó ködre kell számítani szombatra virradóan, a látótávolság pár száz méterre csökken. Mindezek miatt Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas és Zala megyére adott ki első szintű figyelmeztető előrejelzést az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Pénteken folyatódik a csendes, őszi idő, sok napsütéssel. Ha időnként lesznek is felhők az égen, esőre, záporra nem kell számítani. Többnyire gyenge, vagy mérsékelt marad a légmozgás, csak a Kisalföldön élénkül meg néha a déli szél. Délutánra 19 és 24 Celsius-fok közé melegszik a levegő, késő estére 12 és 17 fok közé csökken a hőmérséklet.

Szombaton hajnalban 8 és 13 fokra hűl a levegő. Miután felszáll a köd, derült vagy gyengén felhős, napos idő várható. Eső nem lesz, mérsékelt marad a kellemes déli-délnyugati szél. Délután ismét nyolc-tíz fokkal melegebb lesz az október végén szokásosnál: 19 és 24 fok között alakul a legmagasabb nappali hőmérséklet. A szokatlanul meleg idő egy anticiklonnak köszönhető, erről itt olvashat bővebben.