Egy hidegfront közeledik a Kárpát-medence felé nyugat felől, ám előtte továbbra is igen enyhe levegő áramlik. Ez utóbbi miatt kedden többnyire gyengén felhős, napos idő valószínű az ország nagy részén, több felhő eleinte északkeleten és a Tiszántúlon lehet.

Délután az Észak-Dunántúlon is megvastagodik a felhőzet, és ott kisebb eső, zápor előfordulhat. A délnyugati szél reggel a Kisalföldön északnyugatira fordul, és időnként megélénkül, délutántól a Dunántúlon kell ugyanerre számítani.

Ma még marad a kellemes meleg. Kora délutánra 19-25 Celsius-fokig nő a hőmérséklet, északnyugaton lesz a hűvösebb. Késő estére 13 és 18 fok közé hűl le a levegő.

Fejfájás és szédülés

Megviseli ez a nap az időjárás-érzékenyeket. Eleinte a melegfrontra érzékenyeknél erősödhetnek a fejfájásos, migrénes tünetek. Ingadozhat a vérnyomás, és nehezebb lesz a munkára vagy a közlekedőknek az útra koncentrálni.

Kedd délutántól már a hidegfronti hatás miatt erősödhetnek fel az ízületi, illetve reumatikus fájdalmak. A frontérzékenyek szédülhetnek, és sokan ingerlékenyebbek lehetnek.