Sűrű köd lehet a Dunántúlon

2013.11.01. 09:41

Figyelmeztető előrejelzést adott ki a meteorológiai szolgálat péntek éjfélig a Dunántúl nyugati és déli részére a reggeli órákban várható sűrű köd miatt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat közleménye szerint a reggeli sűrű köd miatt Baranya, Somogy, Vas és Zala megyékben a látótávolság pár száz méterre csökkenhet. Délelőtt javulnak a látási viszonyok, majd késő estétől a derült tájakon ismét köd lehet.

Keleten többnyire erősen felhős marad az ég, kialakulhat szitálás. A legalacsonyabb hőmérséklet 3 és 10 fok között, a legmagasabb hőmérséklet 14 és 18 fok között lesz.

Szombaton eleinte általában rövidebb-hosszabb időre kisüt a nap, majd délnyugat, nyugat felől megvastagszik a felhőzet. Elszórtan szitálás, kisebb eső is kialakulhat. A szél megélénkül, a Dunántúlon meg is erősödik. A minimum-hőmérséklet 5 és 10 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 15 és 21 fok között alakulnak.

Vasárnap egyre többfelé várható eső, záporeső, egy-egy zivatar is kialakulhat. A szél is megerősödik, estétől egyre nagyobb területen viharossá is fokozódhat. A leghidegebb órákban 8 és 14 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben 14-21 fokig melegszik a levegő.