Vágólapra másolva!
Lassan kelet felé mozog egy hidegfront a Kárpát-medence fölött, ezért folytatódik az esős idő. A legtöbbet a Dunántúli-középhegységben esik, tizenegy megyére adott ki figyelmeztető előrejelzést a csapadék miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Vágólapra másolva!

Erősen felhős vagy borult marad az ég kedden, némi napsütés délelőtt a Tiszántúlon lehet. Sokfelé várható eső, zápor, eleinte a Dunántúlon és az Északi-középhegységben, majd az Alföldön is.

Napközben jelentősebb mennyiségű eső hullhat a Dunántúlon és az Északi-középhegységben. A napi csapadékösszeg nagy területen 20 milliméter körül vagy a felett lehet, a Dunántúli-középhegység környékén viszont helyenként 30 mm-t is meghaladhatja.

Délután zivatarok is kialakulhatnak, intenzív csapadékkal és viharos széllel. Lokálisan 20-30 mm eső eshet, és 60-75 kilométer/óráig erősödhet a szél; mindez a délkeleti országrészben valószínűbb. (Részletekért nézze meg csapadéktérképünket!) Időnként erős lesz a Dunántúlom az északnyugati szél, keleten pedig a délnyugati.

Gyakorlatilag ugyanolyan hűvös lesz az idő, mint hétfőn. 9 és 15 Celsius-fok között alakul az ország nagyobb részén a legmagasabb nappali hőmérséklet, de a Tiszántúlon még 20 fok közelében marad. Késő estére általában 5, 13 fok közé hűl a levegő. A szél és a pára miatt egy-két fokkal még hűvösebbnek tűnik az idő.

A hidegfronti hatás sokaknál vérnyomás-ingadozást okozhat. Fokozódhatnak a reumatikus és az ízületi fájdalmak. Gyakrabban állhatnak elő asztmatikus rohamok is.