Megszűnnek a ködfoltok szerda délelőtt. Napközben általában több órára kisüt a nap, de változóan felhős marad az ég (nézze meg térképünket!). Csak elvétve lehetnek záporok, egyiket-másikat délután dörgés, villámlás, esetleg jégdara kísérhet, ám ennek kicsi a valószínűsége.

Veszélyes időjárási jelenségektől nem kell tartani. Egyedül az lehet kellemetlen, hogy északon néhol 60-65 kilométer/órás lökésekkel fúj a nyugatias szél, ám estére ott is mérséklődik a légmozgás. Egy-egy intenzívebb zápor környezetében nem kizárt a 65 kilométer/óránál erősebb széllökés sem – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Gyakorlatilag ugyanolyan hűvös idő lesz, mind kedden, 10 és 15 Celsius-fok között alakul a legmagasabb nappali hőmérséklet. Késő estére 5 és 10 fok közé hűl le a levegő. Estétől egyre inkább délnyugatira fordul a szél, emiatt újra melegedik majd az idő, csütörtökön már 13-19 fok között alakul a hőmérséklet.

Görcsök és álmatlanság

Nehezebb napjuk lehet az időjárás-érzékenyeknek. A hidegfront eleinte sokaknál okozhat vérnyomás-ingadozást. Fokozódik a görcshajlam, erősödhetnek a reumatikus és az ízületi fájdalmak. Ilyenkor gyakoribbak lehetnek az asztmatikus rohamok. Estefelé már a melegfronti hatás miatt léphet fel fejfájás, migrén, álmatlanság, és csökkenhet a koncentrálóképesség.