Vágólapra másolva!
Csupán érinti a Kárpát-medencét a hidegfront, így csak néhány fokkal csökken a hőmérséklet csütörtökön. Marad a borongós, nyirkos idő.
Vágólapra másolva!

Továbbra is egy lassan keletre helyeződő hidegfront alakítja az időjárást. Csütörtökön általában erősen felhős vagy borult lesz az ég. Némi napsütésnek az északkeleten élők örülhetnek, mert ott délelőtt helyenként eloszlanak a felhők.

Kisebb csapadék továbbra is valószínű, esősorban délután és este ered el az eső az ország nyugati részén. Kezdetben még néhol erős lesz az északkeleti szél, a Tiszántúlon élénk szélre kell számítani.

A front miatt néhány fokkal csökken a nappali felmelegedés. Kora hajnalban többnyire 2 és 8 Celsius-fok közé süllyed a hőmérséklet, de a szélvédett, gyengébben felhős helyen hidegebb is lehet. Napközben hűvösebb lesz, mint szerdán, 6 és 11 fok közé melegszik a levegő.

Ahol még enyhe az idő

Európa nagyobbik részén szintén a sokévi átlagnak felel meg a hőmérséklet, többnyire 3 és 10 fok között mozog. A kontinens déli részén viszont még mindig enyhébb az idő az ilyenkor megszokottnál – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. A Földközi-tenger medencéjében általában 18 és 23 fok közé melegszik fel a levegő. Nápolyban 16, Athénban 17, Barcelonában és Palermóban 18, Rómában 19, Limassolban 24 fok lesz csütörtökön.

Nézze meg térképen, mennyire lesz meleg a napokban!http://www.origo.hu/idojaras/terkep/homerseklet/index.html