Vágólapra másolva!
Legfeljebb pár száz méterre lehet ellátni, és még eső is lehet.
Vágólapra másolva!

Sűrű köd éri el az ország északi határát hétfő délelőtt dél, délkelet felől. A látótávolság pár száz méter, ilyenkor a közeli dolgok is távolabbinak tűnnek. A több mint hat órán át tartó köd miatt figyelmeztető előrejelzést adott ki Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Napközben nagyobb területen erősen felhős marad az ég, illetve a köd lassabban szűnik meg. Síkvidéken, a felszín közelében fokozatosan javulnak a látási viszonyok. Kevesebb helyen szakadoznak fel a felhők annyira, hogy kisüssön a nap. (A felhőzet alakulását itt nézheti meg térképen.)

Csapadék továbbra sem lesz az ország nagy részén, de helyenként kialakulhat szitálás, esetleg kisebb eső is. Eleinte mérsékelt marad a légmozgás, majd megélénkül, a Fertő-tó térségében olykor megerősödik a délkeleti szél. Napközben 6-11 Celsius-fokig melegszik az idő, késő este 3 és 8 fok között alakul a hőmérséklet.

Front nincs, és továbbra is enyhe levegő van a magasban, ennek hatását legfeljebb azok tapasztalhatják, akik fokozottan érzékenyek a légköri változásokra. Náluk a gyenge melegfrontokkal járó tünetek jelentkezhetnek. A fejfájás, migrén, levertség, szédülés hátterében légköri okok is meghúzódhatnak.