Vágólapra másolva!
Míg itthon a köd a lenagyobb probléma, Nyugat-Európában hatalmas vihar tombol.
Vágólapra másolva!

Várható időjárás az ország területén estig

Reggelig az Északi-középhegységben lesznek néhol tartósan borult tájak. Éjszaka főként az északkeleti országrészben képződik nagy területen köd. Legfeljebb jelentéktelen szitálás alakulhat ki. Holnap a ködfoltok feloszlását követően a napsütést csak kevés fátyolfelhő szűri, csapadék nem várható. A délkeleti, déli szél eleinte az Észak-Dunántúlon, szerdán a déli megyékben is többfelé megerősödik, főként a Fertő-tó térségében viharos széllökésekre is számíthatunk.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet az ország nagy részén +2 és -4 fok között, északnyugaton 4 fok körül alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán jobbára 10 és 15, északon, északkeleten 7 fok körül várható.

Az időjárási helyzet Európában

A szárazföld délkeleti, déli területeinek időjárását továbbra is anticiklon alakítja. Arrafelé borult, párás, ködös és naposabb tájak váltakoznak, az alacsonyszintű rétegfelhőzetből csak néhol alakul ki jelentéktelen szitálás, ónos szitálás. Ugyanakkor a Brit-szigetek térségében erős ciklon örvénylik, amelynek frontrendszere Nyugat-Európában okoz felhős, csapadékos időt. Sokfelé esik az eső, a ciklon hidegfrontja mögött pedig elszórtan záporok alakulnak ki. Nagy területen fúj viharos délnyugati szél. Hullámzó frontrendszer helyezkedik el a kontinens északkeleti része felett is, ott jobbára borult az ég, és több helyen havazik. A kora délutáni órákra Nyugat-és Dél-Európában általában 10 és 18 fok közé melegszik fel a levegő. Ennél hidegebb van a középső és a keleti vidékeken, ahol jellemzően 1, 9 fokot mérnek. A Kárpát-medencébe a fentebb említett ciklon előoldalán szerda estig enyhe, száraz levegő áramlik.