Vágólapra másolva!
A köd miatt Zala és Somogy megye kivételével az egész országra figyelmeztető előrejelzést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Fagyni továbbra sem fog.
Vágólapra másolva!

A köd a Dunántúlon kisebb, másutt nagyobb területen marad meg tartósabban. Általában erősen felhős vagy borult, párás idő valószínű. Kevésbé lesz felhős az ég a Dunántúl nyugati részén, emiatt arrafelé némi szűrt napsütésre is lehet számítani. Helyenként szitálás előfordulhat. A szél gyenge vagy mérsékelt marad. Estétől ismét sűrű köd képződik – figyelmeztet az OMSZ veszélyjelző osztálya.

Továbbra is melegebb az idő az ilyenkor szokásosnál, 5 és 10 Celsius-fok között alakul a legmagasabb nappali hőmérséklet. Késő estére 3 és 7 fok közé hűl a levegő. Szerdára virradóan sem kell fagyra számítani, 1 és 6 fok közé csökken a hőmérséklet.

Magasnyomású levegő, azaz anticiklon alakítja Magyarország időjárását, és a magasban enyhe léghullámok érkeznek. Közvetlen fronthatás nem terheli a szervezetet, de a melegfronti hatásokat érezhetnek azok, akik különösen érzékenyek az időjárás változásaira. Nekik többek között megfájdulhat a fejük, ingadozhat a vérnyomásuk, csökkenhet a teljesítőképességük, de ingerlékenyebbek is lehetnek.