Vágólapra másolva!
Kitisztult az idő pénteken a hidegfront miatt, de szombaton ismét melegebb levegő áramlik az ország fölé, és több lesz a felhő. Egy hullámzó frontrendszer miatt lesz változékony az idő, és vasárnap már erősebb hidegfrontra kell számítani.
Vágólapra másolva!

Szombatra virradóan -3 és +4 fokig hűl a levegő, délnyugaton ígérkezik az enyhébb idő, ott nem valószínű fagy. Napközben még nagyrészt erősen felhős lesz az ég, inkább csak kisebb körzetekben lehetnek napos időszakok az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint. A Nyugat-Dunántúlon helyenként csak lassan szűnik meg a köd, emiatt Győr-Moson-Sopron, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyére adott ki első szintű figyelmeztető előrejelzést az OMSZ.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 5 és 10 fok között várható, de délen egy-két fokkal melegebb is lehet. Mérsékelt marad a déli, délnyugati szél. Estétől északon néhol már kisebb eső előfordulhat.

Vasárnap egyre nagyobb területen oszlanak fel a felhők, és kisüt a nap. Eleinte még eleredhet az eső és a zápor, főként az ország északkeleti részén. A hidegfront miatt északnyugatira fordul, megerősödik, sőt helyenként viharossá fokozódik a szél. Az éjszakai -1 és +4 fok után 4 és 10 fok közé melegszik a levegő.

Hétfőn sem lesz zavartalan napsütés, időnként erősen megnövekszik főként a magas szintű felhők, de azért több órára kisüt a nap. Csapadék nem várható. Több helyen megélénkül a délire forduló szél. A front átvonulása után már hidegebb levegő éri el az országot, emiatt erősebb lesz az éjszakai fagy: 0 és -6 fok közé csökken a hőmérséklet, napközben viszont 3 és 9 fok közé melegszik a levegő.

Térkép: hol lesz a leghidegebb a napokban?http://www.origo.hu/idojaras/terkep/homerseklet/index.htmlTérkép: hol esik az eső a napokban?http://www.origo.hu/idojaras/terkep/csapadek/index.html