Vágólapra másolva!
A hétvégén is folytatódik a lehűlés, a leghidegebb órákban mínusz 10 Celsius-foknál is hidegebb lehet, és nappal is fagypont körül alakul a hőmérséklet. Többfelé megerősödik a szél, amely a havazással érintett területeken hófúvást is okozhat - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.
Vágólapra másolva!

Pénteken túlnyomóan borult idő lesz, északon, északkeleten számottevő csapadék nem valószínű. Másutt többfelé várható havazás, délkeleten eső, havas eső, átmenetileg ónos eső is lehet. Jelentősebb mennyiségű hóra elsősorban nyugaton, délnyugaton lehet számítani. Többfelé megerősödik a szél is, amely délnyugaton hófúvást is okozhat. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 4 és plusz 1 fok között valószínű, de északkeleten ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet 0 fok körül várható.

Szombaton eleinte nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd az Alföld kivételével vékonyodik, csökken a felhőzet. A déli és a keleti országrészben többfelé várható havazás. A szél jellemzően élénk, északnyugaton és az északkeleti határ közelében viszont időnként erős lesz. A minimumhőmérséklet mínusz 9 és mínusz 1, a maximumhőmérséklet mínusz 5 és plusz 1 fok között alakul, északkeleten lesz a hidegebb.

Vasárnap az Alföldön lesz eleinte erősen felhős az ég, majd ott is vékonyodik a felhőzet. A nap nagy részében a keleti, délkeleti megyékben szórványosan várható havazás, este északnyugaton is lehet hószállingózás. A szél gyenge vagy mérsékelt marad. A leghidegebb órákban mínusz 10 és mínusz 3 fok valószínű, de a kevésbé felhős, havas területeken több fokkal hidegebb lehet. Nappal mínusz 4 és plusz 1 fok között alakul a hőmérséklet.