A nyugati megyékben már havazik

2014.01.24. 07:32

Baranya, Somogy és Zala megyében 20 centiméter hó eshet, ha tehetik, ne üljenek autóba. 

Az ország nyugati és déli részén már esik a hó. Az ország tíz megyéjében van érvényben első- vagy másodfokú figyelmeztetés a várható jelentős mennyiségű hó, hófúvás miatt. Jelenleg enyhén havazik az érintett területeken, az Országos Meteorológiai Szolgálat ügyeletese szerint fagypont környékén van a hőmérséklet, legfeljebb egy-két centiméter hó maradt meg. 

Nagykanizsán már havazik – a huszti téri webkamera képe pénteken 9 óra 45 perckor (a kamera élő képét itt nézheti meg)Forrás: 8800.hu

Baranya, Somogy és Zala megyében 24 óra alatt 20 centiméter hó hullhat, valamint viharos szélre és hótorlaszokra kell számítani. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) tájékoztatása szerint a télies időjárással összefüggésben péntek reggel 5 órakor az országos operatív törzs is megkezdte munkáját.

Jelenleg az M5-ös, az M43-as, az M7-es, az M70-es, az M1-es, az M6-os és az M60-as délnyugati szakaszain szálingózik a hó. Vasvár és Nagyatád környékén intenzívebb a havazás, közepesek a látási viszonyok. Ha tehetik, ne üljenek autóba, ha pedig jó képük van a havazásról, küldjék el a hirugyelet@origo.hu címre.

Kövessenek minket a Facebookon is!