Mínusz 15 fok is lehet éjjel

Vágólapra másolva!
Nyolc megyére és a fővárosra is figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat az extrém hideg miatt. A legmagasabb éjjeli hőmérséklet sem lesz több mínusz 2 foknál.
Vágólapra másolva!

Hétfőre is a várható extrém miatt adott ki figyelmeztetést nyolc megyére és a fővárosra a meteorológiai szolgálat. Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap esti veszélyjelzése szerint Baranya, Bács-Kiskun, Somogy, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Tolna és Pest megyében valamint Budapesten figyelmeztetnek az extrém hidegre. Mint írták: hétfőre virradó éjjel a hőmérséklet a kevésbé felhős, vastagabb hótakaróval borított területeken mínusz 15 fok alá süllyedhet.

Az előrejelzés szerint hétfőn a Dunántúlon túlnyomóan borult időre kell számítani hószállingózással, kisebb havazással. Keleten sok lesz a felhő, ám legfeljebb a keleti határnál fordulhat elő hószállingózás. Jellemzően gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás, csupán északnyugaton élénkül meg átmenetileg a szél.

A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 13 és mínusz 8 Celsius-fok között alakul, de a kevésbé felhős, vastag hóval borított területeken mínusz 15 fok alá is hűlhet a levegő. A legmagasabb hőmérséklet többnyire mínusz 5 és mínusz 2 fok között valószínű, egy-egy tartósabban ködös részen lehet kissé hidegebb.