Vágólapra másolva!
Erős éjszakai fagyra kell számítani ezen a héten kedden, szerdán és csütörtökön. Napközben először csütörtökön lesz érezhetően melegebb, viszont jön az ónos eső.
Vágólapra másolva!

Csak lassan enyhül a fagy: hétfőn késő estére többnyire -4 és -10 Celsius-fok közé hűl a levegő, de ennél hidegebb is lehet a kevésbé felhős, havas tájakon. Kedd hajnalra -6 és -11 fok közé csökken a hőmérséklet, majd napközben a leghidegebb vidékeken -4, a legmelegebb tájakon +1 fok lesz. Szerdára virradóan -4 és -10 fokra hűl a levegő, majd napközben +1 és -3 fok között mozog a hőmérséklet.

Csütörtökre virradóan még -4, -11 fokos fagyra kell számítani, viszont nappal már jól érezhetően melegebb lesz az idő, mert 0 és +4 fok között alakul a hőmérséklet. Továbbra is fagyra kell számítani pénteken, szombaton és vasárnap éjszaka, de napközben már -1 és 4 fok közé melegszik az idő. A hét végén már inkább a január végén szokásos 0 fok körül mozog a középhőmérséklet.

Általában erősen felhős vagy borult lesz az ég ezen a héten. Kisebb havazás lehet még kedden és szerdán, előbb főként a Dunántúl nyugati felén és a Tiszántúlon, szerdán pedig sokfelé. Csütörtökön aztán a melegedés miatt egyaránt és több helyen lehet ónos eső, havas eső és eső. Pénteken csak helyenként lehet csapadék, eső, havas eső, ónos eső és havazás formájában. Szombaton elszórtan valószínű eső és ónos eső, vasárnap emellett ismét lehet havas eső is.

A fagyot az okozza, hogy ugyan hétfőn néhány fokkal enyhébb levegő áramlik a Kárpát-medence fölé, de kedden ismét hideg légtömegek érkeznek. Az időjárás-érzékenyek emiatt fejfájásra, migrénre, fáradékonyságra számíthatnak; ilyenkor ingerlékenyebb lehet az ember, és ingadozhat a vérnyomás is. Erősödhetnek a reumatikus, valamint az ízületi fájdalmak.

A tartós hideg és a hőmérséklet-változás általában is megterheli a szervezetet. Ilyenkor nagyon fontos a réteges öltözködés, és érdemes figyelni arra, hogy a vacogás, a fájdalom vagy zsibbadás már a kihűlés vagy a fagyás előjele – minderről részletesen itt olvashat.