Vágólapra másolva!
Csaknem az egész országra kiterjesztették a figyelmeztetést.
Vágólapra másolva!

Csaknem az egész országra kiterjesztette a korábban ónos eső miatt kiadott figyelmeztetését a meteorológiai szolgálat. Számos déli járásban már a riasztást is kiadták, ezeken a területeken már a következő órákban is ónos esőre kell készülni.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megye kivételével az egész országban érvényben van az ónos eső miatti figyelmeztetés.

Délutánig időszakosan ónos eső, fagyott eső alakulhat ki az ország déli felében, majd ezután péntek éjfélig az Északi-középhegység, az Alföld északi része és az északnyugati területek kivételével. Általában gyenge lesz az ónos eső. A dunántúli területeken és a középső országrészben lehet jellemzőbb, hogy időnként ónos csapadék hull, de jelentősebb mennyiségű csapadék nem valószínű.

Időszakos havazás is kialakulhat a Dunántúl északnyugati és északi felében (idővel egyre inkább csak északnyugaton), illetve kisebb eséllyel a nap első felében a középső országrészben, illetve az Északi-középhegység térségében. Mennyi friss hó valószínű? Péntek éjfélig a Dunántúl északi, nyugati felében általában 5 centiméter alatti mennyiség, míg az Északi-középhegység térségében 2 centiméter alatti mennyiség.

Fokozatosan megerősödik a délkeleti szél péntekre virradó éjszaka és pénteken napközben. Ez azért gond, mert hordhatja a havat ott, ahol fagypont alatt marad a hőmérséklet, és összefüggő hótakaró borítja a földet. Ez elsősorban Csongrád megyében és Bács-Kiskun megye déli részén fordulhat elő.

Kövessen minket a Facebookon is!