A hétvégén is fenyeget az ónos eső

Vágólapra másolva!
Hófúvásokra és hótorlaszokra is számítani kell több megyében.
Vágólapra másolva!

Mérsékelték, illetve visszavonták az ónos eső miatt kiadott másodfokú riasztásokat, de elsőfokú riasztások továbbra is több megyében érvényben vannak az ónos eső, illetve hófúvás miatt is.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megye területén lehet még gyenge ónos esőre számítani. Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád és Tolna megyék területén pedig arra kell készülni, hogy az erős szél hótorlaszokat emelhet.

A Dél-Alföldön és a Dél-Dunántúl keleti részén az erős délkeleti szél hófúvást okoz. A Dunántúlon, különösen a Dunántúl nyugati felén lehet tartósabban és nagyobb mennyiségben ónos esőre számítani. Péntek délutántól szombat délig kevesebb helyen várható csapadék.

Szombat délutántól vasárnap reggelig (továbbra is a Dunántúlon és azon belül is annak délnyugati felén) kiterjedtebb és jelentősebb mértékű jegesedést okozhat az ónos eső. A csapadékszombat este valószínűleg a Duna-Tisza-közére is átterjed. Az ónos eső mellett fagyott eső, kisebb területen eső, majd az időszak végén, főként az északabbi tájakon havazás is előfordul.