Vágólapra másolva!
A hullámzó frontrendszer kelet felé távolodott el a Kárpát-medencétől, mögötte több fokkal hűvösebb levegő áramlik a Magyarország fölé, és a szél is mérséklődik. Így is melegebb van az átlagnál.
Vágólapra másolva!

Délelőtt a legtöbb helyen feloszlanak az éjszaka kialakult ködfoltok. Tartós, sűrű köd miatt csak Vas és Zala megyére adott ki figyelmeztető előrejelzést az Országos Meteorológiai Szolgálat, mert a látótávolság pár száz méterre csökken.

Az ország nagy részén túlnyomóan napos időre van kilátás, eső nélkül. Az északkeleti megyékben viszont tartósan borult marad az ég, ott helyenként gyenge eső, havas eső is előfordul. Többfelé élénk lökésekkel fúj a déli, délnyugati szél, eleinte keleten. Délután a Kisalföldön kell erős széllökésekre számítani. Az Északi-középhegységben nem lesz ilyen erős szél.

Továbbra is jóval melegebb az idő a február közepén megszokott sokévi átlagnál. Napközben 5 és 12 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet. Késő estére 1 és 6 fok, a péntekre virradó éjszaka 0 és 5 fok közé hűl le a levegő.

Fronthatásra ugyan nem kell számítani, de az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások léphetnek fel. Többek között megfájdulhat a fejük, csökkenhet a teljesítőképességük, változhat a vérnyomásuk, de ilyenkor akár ingerlékenyebbé is válhatunk. A szélirányra merőleges utakon balesetveszélyesek lehetnek az erős széllökések.