Vágólapra másolva!
A jövő héten ismét borús, csapadékos idő várható. Komoly lehűlésre nem kell számítani, többször 10 Celsius-fok feletti maximumok lehetnek.
Vágólapra másolva!

Hétfőn túlnyomóan borult, párás lesz az idő, sokfelé várható eső, a legtöbb csapadék a nyugati határnál valószínű. A déli országrészben helyenként megélénkül a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet plusz 1 és plusz 6 fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet plusz 4 és plusz 10 fok között várható.

Kedden többnyire erősen felhős, párás, helyenként tartósabban ködös idő várható, inkább csak északkeleten, délután pedig a déli országrészben lehet kevés napsütés. Néhol szitálás kialakulhat. Az Észak-Dunántúlon olykor megélénkül a szél. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 3 fok között valószínű. A nappali maximumok többnyire 7 és 12 fok között, a tartósabban ködös tájakon 7 fok alatt alakulnak.

Szerdán napközben átmenetileg nagyobb területen elvékonyodik a felhőzet, ekkor csak néhol fordul gyenge csapadék, estétől azonban nyugaton és északon egyre több helyen várható eső, záporeső. Időnként megélénkül a szél. A leghidegebb órákban plusz 1 és plusz 7 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben 9-17 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön eleinte erősen felhős vagy borult lesz az ég, és többfelé várható eső, zápor. Majd északnyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, és estére mindenütt megszűnik a csapadék. A szél élénk, az Észak-Dunántúlon helyenként erős lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet plusz 2 és plusz 7, a legmagasabb hőmérséklet általában 9 és 14 fok között alakul, de az Északi-középhegység térségében ennél kissé hűvösebb is lehet.

Pénteken az éjszakai órákban foltokban köd képződik, ezt követően általában több órára kisüt a nap. Inkább csak délután, estefelé kezd délnyugat, nyugat felől növekedni a felhőzet, és ekkortól a nyugati és az északi országrészben egyre több helyen valószínű eső, zápor. A Dunántúlon a szél is megélénkülhet. A leghidegebb órákban mínusz 2 és plusz 4 fok közötti hőmérséklet várható. Nappal 7-14 fokig emelkedik a hőmérő higanyszála.

Szombaton is többfelé valószínű eső, záporeső. A szél élénk, főként a Dunántúlon helyenként erős lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet 0 és plusz 5, a legmagasabb hőmérséklet 5 és 9 fok között alakul.
Vasárnap eleinte még előfordul eső, záporeső, főként a magasabban fekvő tájakon havas eső, havazás is lehet. A szél többfelé erős, a Dunántúlon helyenként viharos lesz. A minimumhőmérséklet mínusz 1 és plusz 4 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan plusz 6 és 11 fok között alakulnak.